Afrika skal være frihandelszone

Afrikas politiske ledere har ofte beklaget sig over, at Vesten ikke i tilstrækkeligt omfang vil åbne markederne for afrikanske produkter, men de sa...

Slettet Bruger,

28/10/2008

Afrikas politiske ledere har ofte beklaget sig over, at Vesten ikke i tilstrækkeligt omfang vil åbne markederne for afrikanske produkter, men de samme politikere har samtidig haft mindst lige så store problemer med at acceptere frihandel internt mellem de afrikanske lande. Nu er 26 afrikanske lande imidlertid blevet enige om at oprette en frihandelszone i Afrika, skriver Berlingske Tidende.

Frihandelszonen kommer til at dække hele det sydlige Afrika og strække sig op langs østkysten til Egypten og Libyen, og aftalens underskrivere er desuden blevet enige om at iværksætte fælles energi- og infrastrukturprojekter.

"Afrikas største fjende, dets største kilde til svaghed, er manglen på enighed og en lav grad af politisk og økonomisk integration," erklærer den ugandiske præsident, Yoweri Museveni, der er vært for konferencen, som har vedtaget aftalen, ifølge Berlingske Tidende.

De 26 lande håber også, at det nye samarbejde vil kunne føre til, at landene til sammen får større indflydelse ved forhandlinger i internationale organisationer og fora, end de har hver for sig.

[email protected]

Kilde: