Afghansk udenrigsminister i København fordømmer Muhammed-tegninger

Den afghanske regering, som i Afghanistan beskyttes mod Taleban af bl

Slettet Bruger,

03/03/2008

Den afghanske regering, som i Afghanistan beskyttes mod Taleban af bl.a. danske soldater, benyttede i dag sin udenrigsministers besøg i Danmark til at kritisere danske avisers genoptrykning af Kurt Westergaards tegning af muslimernes profet Muhammed med en bombe i turbanen. Attentatplanerne mod tegneren udgjorde ikke nogen rimelig begrundelse for at genoptrykke den tegning, som det hele drejer sig om, mener udenrigsminister Rangin Dadfar Spanta.

"Ytringsfrihed skal ikke bruges til at få en milliard muslimer til at græde. Ytringsfrihed skal gøre det muligt at dele information, så vi kan få oplysning, fred og lighed mellem samfund," sagde ministeren ifølge Ritzaus Bureau på et pressemøde, hvor også udenrigsminister Per Stig Møller deltog.

Modsat andre regeringer i muslimske lande opfordrede udenrigsminister Spanta dog ikke den danske regering til at gribe ind imod offentligørelsen af Muhammed-tegningerne.

På pressemødet sagde Per Stig Møller, at han havde forklaret den afghanske minister, at mordplanerne var den direkte årsag til genoptrykningen, og at det er op til domstolene, at afgøre om grænserne for ytringsfriheden er overskredet.

[email protected]

Kilde: