Afghansk journalist risikerer dødsstraf

En afghansk journalist og medarbejder ved avisen Jahan-e-Naw risikerer at blive idømt dødsstraf

Slettet Bruger,

23/01/2008

En afghansk journalist og medarbejder ved avisen Jahan-e-Naw risikerer at blive idømt dødsstraf. Den 23-årige Sayed Perwiz Kambakhsh har været fængslet siden slutningen af oktober, og Mullahernes Råd kræver nu, at han bliver henrettet for at have krænket islam. Det skriver fagbladet Journalisten.

Kambakhsh blev anholdt den 27. oktober, da myndighederne i hans hjem fandt artikler, han havde skrevet om kvinders stilling i muslimske samfund. Organisationen Reportere uden Grænser, der har hjemsted i Frankrig, er bekymret over fundamentalistiske muslimers pres på den afghanske regering for at få Kambakhsh henrettet.

Fundamentalistisk indflydelse
"Kravet om dødsstraf til Kambaksh vidner om den stigende indflydelse, som fundamentalistiske grupper har på den intellektuelle debat," siger organisationen ifølge Journalisten og tilføjer:

"Anklagerne om blasfemi er et dårligt camoufleret forsøg på at skjule de lokale myndigheders ønske om at begrænse pressefriheden."

Organisationen opfordrer det internationale samfund til at gå i forbøn hos den afghanske regering for at bede om frigivelse af Kambakhsh og andre uretmæssigt anholdte.

Afghanistans nuværende regering blev indsat af USA og NATO, der i 2001 invaderede landet for at vælte den fundamentalistiske Taleban-regering.

[email protected]

Kilde: