Abdol-Hamid anmeldt for landsforræderi

Slettet Bruger,

25/07/2007

Køen for at komme til at kritisere Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid var lang i går. Og efter kritikken fra et bredt udsnit af folketinget, er hendes sag nu også endt hos politiet. Ifølge tv2.dk har den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov anmeldt Asmaa for overtrædelse af straffelovens § 100 stk. 1, som lyder "Den, som ved offentlige udtalelser tilskynder til, eller som fremkalder øjensynlig fare for fjendtlige forholdsregler mod den danske stat, straffes med fængsel indtil 6 år".

"Jeg synes ikke, at Asmaa skal fredes, fordi hun er politiker. Tværtimod er det meget vigtigt at forhindre, at en person med landsforræderiske tendenser bliver valgt til Folketinget. Asmaas loyalitet ligger i et terroristisk islamistisk broderskab snarere end i Danmark. Vi har ikke behov for den slags 5. kolonne medlemmer i Folketinget," siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Det var Venstres Søren Pind, en af Asmaas mange kritikere, der på sin blog rejste spørgsmålet om, hvorvidt paragraffen kunne finde anvendelse. Dette spørgsmål ønsker Rasmus Jarlov altså nu at få afklaret.

Keld Albrechtsen tager afstand
Ud over en politianmeldelse har Asmaa Abdol-Hamid også taget imod intern kritik, da det mangeårige folketingsmedlem Keld Albrechtsen som den første fra Enhedslisten tog afstand fra Abdol-Hamids udtalelser.

"Jeg ville under ingen omstændigheder gå ud med sådan nogle udtalelser. Jeg kunne aldrig drømme om det, og jeg finder det forkert i en situation, hvor et flertal i Folketinget har vedtaget at udsende danske styrker. Dér er det klart, at man som dansk statsborger ikke bør opfordre til væbnet kamp mod danske styrker," udtaler Keld Albrechtsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: