11/9-fortalelse bekræfter billede af venstreorienteret DR

Slettet Bruger,

13/09/2007

Danmarks Radio kæmper i forvejen med et image som en venstreorienteret mediemastodont, og så hjælper det ikke, når vært på stationens Aftenshowet, Jens Blauenfeldt, på direkte tv indrømmer at have godtet sig over terrorangrebet den 11. september 2001. Det skriver Nyhedsavisen.

"Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte, 'hey, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtig godt af'," sagde DR-værten om angrebet, der kostede næsten 3.000 mennesker livet.

Jens Blauenfeldt har beklaget udtalelsen, som han er ked af kan "tolkes politisk". Beklagelsen kommer kun få dage efter, at generaldirektør, Kenneth Plummer, måtte beklage, at han på DR's hjemmeside poserede med en t-shirt til støtte for Ungdomshuset.

Bekræfter anti-amerikansk tendens
Og det bekræfter billedet af DR-medarbejdere som røde lejesvende, mener
medieforsker Mark Ørsten fra Roskilde Universitetscenter.

"DR er meget sårbar lige netop nu, fordi alt lige fra Plummers T-shirt til fortalelser på 'Aftenshowet' bliver puttet ned i én stor ramme, der fortæller historien om, at DR er venstreorienteret," siger han og tilføjer, at "når krisen har varet i lang tid, så bider den sig fast."

Blauenfeldts fortalelse er ikke en tilfældighed, mener bestyrelsesmedlem i DR, Katrine Winkel Holm:

"Det her bekræfter mig i den anti-amerikanske tendens, som jeg har fornemmet i DR."

[email protected]

Kilde: