9-årig udelukket fra julefest, fordi han ikke troede på Jesus

Slettet Bruger,

27/12/2007

Det fik kedelige konsekvenser, da Douglas Stewarts forældre frameldte ham religionsundervisningen i den lille landsbyskole i Buckie, Banffshire. Men få timer før hans klasse skulle holde julefest, modtog familien en opringning fra skolens rektor, der fortalte dem, at Douglas ikke var velkommen til festen. Det skriver britiske Telegraph.

"Douglas var kommet hjem for at skifte tøj til festen (da rektoren ringede, red.). Der var ikke nogen, der havde sagt noget til ham, så han troede, at han skulle med. Han blev virkelig ked af det, da jeg fortalte ham, at han ikke skulle tilbage til skolen. Han lå bare på gulvtæppet og græd," fortæller hans mor, Dawn Riddell, til Telegraph.

Familien er ikke religiøs, og havde tidligere på året bedt om at få Douglas og hans 11-årige storebror, Callum, fritaget fra skolens religionsundervisning. Ved den lejlighed havde rektoren, Ian Davidson, advaret familien om, at børnene i så fald ville gå glip af nogle sjove aktiviteter. Men Dawn Riddell havde aldrig forestillet sig, at dette inkluderede julefesten.

Jesusfri julefest
"Det giver overhovedet ikke nogen mening. Jeg har før hjulpet til med julefesten, og den har slet intet med Jesus at gøre. Det er bare en lejlighed for børnene til at glæde sig over julemanden og have det sjovt. Jeg kunne forstå det, hvis det havde været et krybbespil eller noget i den stil," siger hun.

Ian Davidson har siden ringet til familien og undskyldt for udelukkelsen, som han kalder for en "misforståelse". Som plaster på såret har Douglas fået en julegave, som julemanden efterlod, mens hans storebror har fået lov til at deltage i sin klasses julefest.

[email protected]

Kilde: