750.000 kr. til Jørgen Poulsen

Slettet Bruger,

07/12/2007

Dansk Røde Kors valgte torsdag aften at indgå et forlig med tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen, efter at han 14. november fratrådte sin stilling som generalsekretær. Jørgen Poulsen modtager 750.000 kr., som indsættes på hans pensionsordning. Det oplyser Røde Kors i en pressemeddelelse.

Forliget kommer efter uoverensstemmelser mellem Jørgen Poulsen og Røde Kors om, hvorvidt han var fyret, eller om hans valg til Folketinget i sig indebar en opsigelse. Parterne nåede til en enighed torsdag aften.

"Vi havde ikke regnet med at skulle betale noget til Jørgen Poulsen, efter han blev valgt til Folketinget. Men vores advokat har rådet os til, at et forlig var den bedste løsning - og at at andre løsninger kunne blive dyrere for Dansk Røde Kors," siger pressechef Hans Beck Gregersen.

Dansk Røde Kors har hele tiden sagt, at det er uforeneligt at være medlem af Folketinget og samtidig være generalsekretær. Derfor har organisationen, siden Jørgen Poulsen meddelte sit kandidatur, gjort det klart, at Jørgen Poulsen ikke længere skulle repræsentere Røde Kors.

"Det er nogle ærgerlige penge at skulle af med. Men vi vil de kommende dage sætte os ned for at finde ud af, hvor vi kan finde dem, så det ikke går ud over de mennesker, vi hjælper. Men naturligvis er så mange penge noget, der kan mærkes," siger pressechef Hans Beck Gregersen.

[email protected]

Kilde: