69 indbrud i sommerhuse i Århus - 0 opklaret af politiet

Antallet af indbrud i fritidshuse i Århus steg med 44 pct

Slettet Bruger,

03/04/2009

Antallet af indbrud i fritidshuse i Århus steg med 44 pct. fra 2007 til 2008. Og ikke et eneste af de 69 sommerhusindbrud sidste år blev opklaret af politiet, skriver jp.dk.

I det hele taget er opklaringsprocenterne for indbrud i fritidshuse meget lave i hele Østjyllands Politikreds. I Favrskov, Samsø, Skanderborg, Horsens og Odder blev der nemlig heller ikke opklaret et eneste sommerhusindbrud sidste år, mens der i Silkeborg blot blev rejst én sigtelse.

I Syddjurs Kommune, hvor der sker flest sommerhusindbrud i politikredsen - 285 i 2008 - blev der rejst sigtelser i 12 sager svarende til 4,2 pct. af det samlede antal indbrud.

Den lave opklaringsprocent skyldes, at politiet har nedprioriteret området, erkender chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi.

"Vi har gjort indbrud i beboelse til et fokusområde. For os er indbrud i villaer og lejligheder vigtigere end sommerhusindbrud. Folk rammes særligt hårdt, når der sker indbrud, hvor de færdes i hverdagen," siger Bent Preben Nielsen ifølge jp.dk.

Klik her for at læse mere på jp.dk

[email protected]

Kilde: