4X4-ejere: Vi er ikke blærerøve

Slettet Bruger,

03/11/2007

Mænd i store firehjulstrækkere er drengerøve, der vil blære sig og tænker bilen som et statussymbol. Det er en opfattelse, mange har, men ikke ejerne selv. Det skriver epn.dk, på baggrund af en undersøgelse, foretaget for Nissan af analyseinstituttet Sermo. Her fortæller4x4 -ejere fortæller, hvorfor de har købt deres bil.

"Praktisk", "God til terrænkørsel" og "Gode køreegenskaber" ligger nærmest side om side som de vigtigste bevæggrunde bag firehjulstræk. Derimod er "Statussymbol" og "Den ser godt ud" stort set ikke angivet som købsmotiv.

Hos Nissan er ikke overrasket over resultatet.

"Analysen skyder nogle af fordommene om ejere af firehjulstrækkere ned. Folk køber firehjulstrækkere, fordi bilens specielle egenskaber opfylder et reelt behov. Det er altså ikke bare for at blære sig. Aktive mennesker har ind i mellem brug for at kunne køre i terræn, trække en trailer eller have plads i bilen til sportsudstyr som f. eks. en mountainbike eller et par ski", siger bilproducentens PR-manager Fulvio Graglia til epn.dk.

I undersøgelsen peger ejerne og på de største fordele og ulemper ved firehjulstrækkerne i forhold til en almindelig bil. På plussiden opregnes blandt andet evne til at køre i andre typer af terræn og samt sikkerheden.

Det ejerne er mest kede af er ikke overraskende prisen og brændstoføkonomien.

[email protected]

.
Kilde: