38 procent færre domfældelser i København

Det er blevet meget nemmere at være kriminel i København det seneste år

Slettet Bruger,

14/04/2008

Det er blevet meget nemmere at være kriminel i København det seneste år. For hver politianmeldelse er antallet af domfældelser nemlig faldet med 38 procent fra første halvår af 2006 til første halvår af 2007, skriver dagbladet Information.

Rigspolitiet forklarer faldet med henvisning til politi- og domstolsreformen, som trådte i kraft 1. januar 2007. Reformerne kan "i en overgangsperiode (...) medføre et vist reduktionstab", anfører Rigspolitiet, der dog forventer, at det vil "rette sig i takt med, at de forskellige reformelementer falder på plads".

Men det er bemærkelsesværdigt, at politireformen slet ikke har haft samme effekt overalt i landet. I Syd- og Sønderjyllands politikreds er antallet af domfældelser således kun faldet med én procent. Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, tror da også, at der er en anden baggrund for den voldsomme effektivitetsforringelse i København.

Skaarup gætter på, at det især er de store indsatser i forbindelse med hashhandlen på Christiania og rydningen af Ungdomshuset, "der har trukket tænder ud på Københavns Politi".

[email protected]

Kilde: