1.000 underskrifter imod autonomhus i Kgs. Enghave

Af Ole Birk OlesenDe autonome må sande, at de efter i flere omgange at have smadret store dele af København ikke er velkomne noget sted i byen

Slettet Bruger,

04/03/2008

Af Ole Birk Olesen

De autonome må sande, at de efter i flere omgange at have smadret store dele af København ikke er velkomne noget sted i byen. På et borgermøde om et ungdomshus på Enghavevej 80 i Kgs. Enghave i aftes afleverede en lokal kvinde knap 1.000 underskrift fra bl.a. naboer mod et autonomhus i Kgs. Enghave, oplyser Jakob Næsager og Rasmus Jarlov, konservative suppleanter til Københavns Borgerrepræsentation og aktive i kampen imod et kommunalt autonomhus.

"Der tegner sig nu et møster: Beboerne i Stevnsgade demonstrerede mod et ungdomshus i Stevnsgade skole. De autonome er uønskede i Grøndalsvænge, hvor naboerne i oktober lavede en protestmarch. De autonome er uønskede i NV, hvor knap 4.500 naboer til Frederikssundsvejens skole har skrevet under på, at de ikke ønsker at blive naboer til et nyt ungdomshus. Nu føjer Vesterbro og Kgs. Enghave sig til rækken, der ikke ønsker et ungdomshus i deres kvarter," skriver Næsager og Jarlov i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi ønsker ikke at belønne de autonomes afbrændinger. Deres antidemokratiske metoder må vi tage skarpt afstand fra. Hvis man bøjer sig fra de autonomes pres, vil det give en bølge af vold og afbrændinger, for så har overborgmesteren vist, at vold og afbrændinger er vejen til at få sine ønsker opfyldt."

De Radikale og venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet, at de autonome skal have et nyt klubhus kvit og frit af kommunen, men man har endnu ikke udpeget stedet, hvor det skal ligge.

[email protected]

Kilde: