11 dages smertehelvede: Læger overså brækket ben

Tre hospitalsbesøg og 11 dage med ulidelige smerter

Slettet Bruger,

17/05/2008

Tre hospitalsbesøg og 11 dage med ulidelige smerter. Det var, hvad der skulle til, før lægerne i det offentlige sundhedsvæsen opdagede, at Jesper Gimm havde brækket foden. Det beretter Fyens Stiftstidende.

Da den 40-årige mand første gang indfandt sig på sygehuset, efter at han var faldet over sin hund, blev han sendt hjem igen med besked om, at der var tale om en alvorlig forstuvning. Da smerterne et døgn efter var så uudholdelige, at Jesper Gimms ægtefælle måtte ringe til 112, blev der efter ni timers ventetid endelig taget et røngtenbillede. Men man koncentrerede sig om den hævede fod, og overså derfor, at benet var brækket over anklen.

"Hvad skal du her?"
Derfor blev Jesper Gimm sendt hjem igen, med følelsen af at blive betragtet som "lidt af en pyllerrøv". Men smerterne fortsatte, og efter pinse, 11 dage efter uheldet, opsøgte han et andet hospital.

"Omtrent det første lægen sagde var: 'Nu har jeg hentet din journal og kan se, du allerede har været på to sygehuse. Så hvad skal du her?' Men da de havde undersøgt mig og taget røntgen, var det en helt anden adfærd, hun lagde for dagen: 'Jeg kan fan'me godt forstå, du har haft ondt. Det her er helt galt,' sagde hun, fortæller Jesper Gimm til Fyens Stiftstidende.

Amatøragtig behandling
På Sygehus Fyn Svendborg, hvor man to gange overså det brækkede ben, er der røde ører.

"Det er en rigtig uheldig sag," siger Henrik Nord, ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling.

Jesper Gimms tillid til skadesstuer og sygehusvæsen har fået et alvorligt knæk.

"Jeg er stjernetosset på de læger. Det er så amatøragtigt," siger han til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: