Finansrådgiver sagsøger bank: Ville tvinge ham til hjemmearbejde

Det hele startede med, at hans afdeling blev nedlagt.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jens Asbjørn Bøgen,

02/03/2023

I Australien har en mand sagsøgt sin tidligere arbejdsplads, da de lukkede hans stilling ned og tilbød ham en anden stilling.

Der var dog den ændring i den nye stilling, at manden SKULLE arbejde hjemmefra, og det fik ham til at gå rettens vej.

Det hele startede med, at bankgiganten Commonwealth Bank Australia (CBA) lukkede en afdeling for detailfinansieringsplanlægning. I den forbindelse blev den tidligere medarbejder tilbudt et job hos den nye ejer af afdelingen, forsikringsselskabet AIA.

Stillingen bød på en årsløn på 650.000 kroner før bonusser, og manden tog da også imod tilbuddet i første omgang.

Men da han havde tænkt nærmere over situationen, ville han ganske enkelt ikke blive pålagt at arbejde hjemmefra, og nu ender spørgsmålet altså i retten, hvor manden kræver 800.000 kroner i blandt andet afskedigelsesgodtgørelse fra CBA.

Et indgreb i det private hjem

Baggrunden for søgsmålet bunder i, at den tidligere medarbejder mener, at den nye stilling vil være langt værre end hans tidligere. Derfor mener han, at det er et markant indgreb i hans private liv og hjem, som han ikke mener at have givet samtykke til.

Som eksempler på ovenstående pointerer sagsøgeren, at hjemmearbejdspladsen kan give konflikter med andre familiemedlemmer, at det er isolerende, og at det kan have sundhedsmæssige konsekvenser.

Ydermere har hans hjem, ifølge ham selv, ikke rammerne til et permanent og privat hjemmekontor, og det vil gøre hele hans familiesituation endnu mere betændt.

Som det sidste søm i søgsmålskisten mener han også, at hjemmearbejdet vil begrænse hans muligheder for at optjene bonusser og indskrænke hans kundebase til mennesker under 55 år, da de fleste af hans nuværende kunder er pensionister, som måske ikke er så trygge ved at skulle diskutere økonomi på en videoforbindelse.

En talsmand fra CBA fortæller til Daily Mail, at i betragtning af, at han nu har anlagt retssag, er de ikke i stand til at kommentere på sagen yderligere.