Italien har 821 coronadødsfald på et døgn

Italiens tal for aktive smittetilfælde viser mindste stigning i ugevis. Frankrig runder 3000 coronadødsfald.
Sundhedsmedarbejdere i beskyttelsesdragter kører en coronapatient på en båre ind på det hospital i Rom, hvor de værst ramte coronapatienter er indlagt.
Sundhedsmedarbejdere i beskyttelsesdragter kører en coronapatient på en båre ind på det hospital i Rom, hvor de værst ramte coronapatienter er indlagt.

Claes Kirkeby Theilgaard,

30/03/2020

812 coronasmittede i Italien er døde i det seneste døgn. Det viser tal fra italienske myndigheder mandag ifølge Reuters.

Døgnet inden var der 756 dødsofre.

I alt er 11.591 mennesker nu døde i Italien efter at være blevet smittet med coronavirus.

Det samlede antal smittetilfælde er steget til i alt 101.739, en stigning på lidt over 4000 i forhold til dagen inden. Det tal inkluderer over 13.000 raskmeldte.

Der er også lyspunkter i de tal, Italien har fremlagt mandag. Ser man på antallet af aktive smittetilfælde – det vil sige fratrukket de raskmeldte og de døde – er der tale om den mindste daglige stigning siden 10. marts.

Antal aktive smittetilfælde er fra søndag til mandag kun steget med 1648 til i alt 75.528, meddeler sundhedsberedskabet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Det lavere antal nye smittetilfælde kan dog også skyldes, at Italien i det seneste døgn ikke har testet lige så mange patienter for smitte som i de foregående seks dage, skriver Reuters.

I nabolandet Frankrig viser de seneste tal fra sundhedsmyndighederne, at 418 mennesker i løbet af det seneste døgn er døde efter at være blevet smittet med coronavirus.

Dermed er det samlede antal coronadødsfald i Frankrig oppe på 3024. Frankrig er kun det fjerde land i verden, der har meldt om flere end 3000 dødsfald som følge af coronavirus.

Franske myndigheder melder også om en stigning i antallet af alvorligt syge patienter, der har brug for respirator for at kunne trække vejret.

Det tal er i løbet af det seneste døgn steget til 5107 fra 4632 søndag.

En optælling fra det amerikanske Johns Hopkins University viser, at der nu er registreret over 35.000 dødsfald som følge af coronasmitte på verdensplan.

Over 25.000 af disse dødsfald er i Europa.

Kilde: /ritzau/