Formodet rockerdrabsmand stilles i grundlovsforhør

En 41-årig mand, der er sigtet for drab og forsøg på samme i Hillerød, kræves fredag varetægtsfængslet.
Politiet stormede Bandidos' klubhus i Hillerød, umiddelbart efter at en 38-årig mand blev skudt og mistede livet. (Arkivfoto)
Politiet stormede Bandidos' klubhus i Hillerød, umiddelbart efter at en 38-årig mand blev skudt og mistede livet. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

15/01/2021

Politiet fremstiller fredag en 41-årig mand i et grundlovsforhør i Retten i Hillerød. Manden er sigtet for et skyderi i Hillerød den 2. januar, hvor en 38-årig mand mistede livet, og en 21-årig mand blev såret.

Den 41-årige er sigtet for manddrab og forsøg på manddrab.

Efter skyderiet 2. januar ankom fire mænd til Nordsjællands Hospital i Hillerød i en gennemhullet bil. Blandt de fire mænd var den 38-årige, der mistede livet.

Resten af mændene i bilen var dog ikke videre snakkesalige, fortalte politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi efterfølgende.

- Rocker- og bandemiljøet har aldrig haft ry for at være særligt meddelsomt. De ønsker i udgangspunktet ikke rigtigt at tale med os, sagde han.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra kilder i miljøet var den 38-årige dræbte dog tidligere relateret til rockerklubben Bandidos og har senere været sat i forbindelse med den kriminelle gadebande NNV.

Den anden ramte person var en mand på 21 år. Han var på operationsbordet på Nordsjællands Hospital efter skudepisoden - hen blev dog ikke meldt som værende i kritisk tilstand.

Umiddelbart efter episoden strømmede det ind med pårørende og andre på hospitalet.

Her fik politiet anholdt ti personer. De er dog alle blevet løsladt, og siden da er den 41-årige, der stilles i grundlovsforhør, den eneste anholdte i sagen.

Henrik Gunst har ikke villet afsløre, hvilke bandegrupper politiet mener, har været involveret i skudepisoden - men ifølge Ekstra Bladet var det altså først Bandidos og siden hen gadebanden NNV, som den afdøde 38-årige var tilknyttet.

Derudover stormede politiet efter skyderiet Bandidos' klubhus på Industrivænget i Hillerød.

Kilde: /ritzau/