Søren Pind åbner op i ny bog: Gik i årevis med statsministerplaner

I denne uge udgiver den tidligere Venstre-profil Søren Pind en erindringsbog om sin tid i politik. ”Frie Ord” er titlen på bogen, hvori han bl.a. åbner op om de statsministerplaner, han i årevis gik og arbejdede på. Efterhånden som Søren Pinds popularitet blandt befolkningen steg, efter han blev udnævnt som udviklingsminister i 2010, begyndte han at lægge planer og arbejde hen imod, at han selv skulle blive Venstres formand og blå bloks statsministerkandidat.

Pind fortæller i et interview med Berlingske, at han ville bryde den arvefølge i Venstre, som Anders Fogh Rasmussen ellers havde lagt op til i sin tid som statsminister. Her skulle Fogh efterfølges af Lars Løkke Rasmussen, så Kristian Jensen og så til sidst Troels Lund Poulsen. Den arvefølge ville Søren Pind bryde med, men som han beretter i bogen, måtte han i 2015 lægge planerne på hylden.

Her blev Pind ifølge ham selv ramt af en giftig cocktail af omstændigheder. Pind havde ellers satset på at overtage formandsposten i Venstre fra Løkke efter valget i 2011, hvor blå blok mistede statsministerposten. Dog var Venstre gået frem til folketingsvalget, og Løkke blev derfor siddende. En manøvre, som ikke lykkedes for Løkke her i 2019.

”Det hele falder sammen på samme tid. Og så kunne jeg bare se, at det var det. Så var den tid gået. Jeg kunne se, hvor det bar hen. Nogle gange var jeg på den rigtige side, andre gange på den forkerte. Sådan er politik”, siger Søren Pind i interviewet til Berlingske.

Foto: Jenny Andersson / News Oresund

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere