Laveste opbakning i 2019: Socialdemokratiet får smæk i ny måling

I en ny måling går Socialdemokratiet markant tilbage og står nu til den laveste opbakning i hele 2019.

I målingen opnår regeringspartiet med Mette Frederiksen i spidsen kun en opbakning på 24%, hvilket er 2,9% lavere end ved forrige måling og ligeledes en tilbagegang på 1,9% i forhold til valgresultatet fra den 5. juni i år.

Den nye meningsmåling er udført af Megafon for TV 2 og Politiken.

Ingen panik hos Socialdemokratiet

Støttepartiet Socialistisk Folkeparti går frem i målingen og virker til at suge stemmer fra Socialdemokratiet. SF står med 9,7% af stemmerne i målingen til en fremgang på 2% i forhold til valgresultatet og på 1,6% i forhold til forrige måling.

Dermed er det næsten alle de tabte socialdemokratiske vælgere, der går til SF.

På trods af den dårlige måling og vælgerflugten til SF, er der ingen panik at spore hos Socialdemokratiet.

Tilbagegangen i opbakningen til Socialdemokratiet ligger nemlig indenfor den statistiske usikkerhed. Samtidig er tallet under det vægtede gennemsnit af målinger, som Berlingske laver, og det hæfter politisk ordfører Jesper Petersen sig ved.

”Gennemsnittet af målinger ser anderledes godt ud for Socialdemokratiet, og det er selvfølgelig mest pålideligt. Sådan vil jeg i hvert fald vælge at se på det, når en journalist vil have en meningsmålingskommentar. Altså i hvert fald så længe snittet er bedre for Socialdemokratiet end den pågældende enkeltstående måling”, siger han til TV 2.

Venstre og DF træder vande, mens Nye Borgerlige og K brager frem

Også i blå blok kan der spores både frem- og tilbagegang.

Venstre har endnu ikke rejst sig efter formandsopgøret, og ligger med 21,8% af stemmerne forsat en del under valgresultatet på 23,4%. Dansk Folkeparti står derimod stille på de 8,7% af stemmerne, som partiet høstede ved valget den 5. juni.

Samtidig går særligt Nye Borgerlige frem fra 2,4% af stemmerne til 3,6%, og også Det Konservative Folkeparti kan spore fremgang. Konservative ligger nu på 8,1% af stemmerne.

Målingen, der er gennemført fra 25. til 28. november i år, har haft 1004 respondenter fra et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Den statistiske usikkerhed er mellem plus/minus 1 og 3,4%.


FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere