Konservativ tv-præst skal genvinde borgmesterkæde på Frederiksberg

Michael Brautsch bliver konservativ borgmesterkandidat på Frederiksberg. Han er især kendt fra DR-program.
Den 59-årige præst Michael Brautsch, som seere af DR-programmet "Gift ved første blik" vil kende som ekspert i tv-eksperimentet, blev torsdag aften valgt som spidskandidat for De Konservative på Frederiksberg. (Arkivfoto).
Den 59-årige præst Michael Brautsch, som seere af DR-programmet "Gift ved første blik" vil kende som ekspert i tv-eksperimentet, blev torsdag aften valgt som spidskandidat for De Konservative på Frederiksberg. (Arkivfoto).

Jens Asbjørn Bøgen,

14/04/2023

Det bliver Michael Brautsch, der skal forsøge at vinde borgmesterkæden tilbage for De Konservative på Frederiksberg.

Torsdag aften valgte den konservative vælgerforening ham som kandidat til borgmesterposten frem mod kommunalvalget i 2025.

Det oplyser formanden for vælgerforeningen, Flemming Brank, til TV 2 Kosmopol. Partiet skriver det desuden på Facebook.

- Vi skal have posten tilbage. Det er det, det handler om, og det kan lade sig gøre, hvis vi rykker sammen.

- Der er i dag (torsdag, red.) 950 dage til kommunalvalget. Det lyder af meget, men det er det ikke, sagde han torsdag aften til TV 2 Kosmopol.

Brautsch er præst på Frederiksberg. Han er især kendt i offentligheden for sin medvirken som ekspert i DR-programmet "Gift ved første blik".

Han blev valgt foran sin modkandidat, Nikolaj Bøgh.

Det bliver dermed med Michael Brautsch i spidsen, at De Konservative skal forsøge at vinde den traditionelt konservative højborg tilbage.

Et århundredes dominans brudt

Indtil kommunalvalget i 2021 havde partiet siddet på borgmesterposten på Frederiksberg i 112 år. Men de tabte den til Socialdemokratiet.

Den afgående borgmester, Simon Aggesen (K), trak sig og meddelte, at han ikke længere ville være spidskandidat for sit parti i kommunen.

Efterfølgende fortsatte han som menigt medlem af kommunalbestyrelsen. Men i marts sidste år meddelte han, at han forlod politik.

Efter Aggesen blev Nikolaj Bøgh udpeget som fungerende politisk ordfører, mens Laura Lindahl blev ny gruppeformand.

Mens Lindahl afviste at gå efter posten som borgmester for partiet, stillede Nikolaj Bøgh sig til rådighed. Men han har altså torsdag tabt til Michael Brautsch.

59-årige Michael Brautsch blev for første gang valgt til byrådet på Frederiksberg ved kommunalvalget i 2021. Her fik han 491 personlige stemmer.

Kilde: /ritzau/