Ellemann i overraskende udmelding: SV-samarbejde var det eneste rigtige

Da Lars Løkke under valgkampen tidligere i år trak den helt store kanin op af hatten og præsenterede idéen om en fælles regering med Venstre og Socialdemokratiet, vakte det stor opsigt. Sidenhen var forslaget om SV-samarbejde med til at puste til ilden i den interne krig i Venstre, der endte med Løkkes og Kristian Jensens dramatiske exit ved et hovedbestyrelsesmøde den 31. august.

Forslaget om et SV-samarbejde har mødt kritik fra mange fronter, herunder samtlige andre borgerlige partier i Folketinget og Kristian Jensen, der nåede at kritisere forslaget i skarpe vendinger i et interview i Berlingske før sin exit.

Derfor kan det virke overraskende, at Jakob Ellemann-Jensen, der for tiden virker til at have frit løb mod formandsposten i Venstre, i et interview med Politiken nu melder ud, at Løkkes forslag om en SV-regering var det eneste rigtige.

”Det var en klog beslutning. Jeg synes, at det var det rigtige, givet omstændighederne på det tidspunkt. For selv om man ikke skal fæstne stor lid til meningsmålinger, så kunne vi jo trods alt se, at det kom ikke til at ske at fortsætte med den siddende regering”, siger Jakob Ellemann-Jensen til Politiken.

Han fortsætter: ”Jeg synes ærligt talt, at det var det rigtige, når vi så en Paludan og Stram Kurs på vej ind i Folketinget, og at forudsætningen for at danne regering var på baggrund af nogle ultimative krav fra Nye Borgerlige, som vi på ingen måde kunne indfri. Så synes jeg, at det var det rigtige at sige ’godt, skulle vi ikke lige se, om de gamle partier kunne finde ud af et eller andet i Danmark”.

Foto: MortenZdk / Wikimedia Commons

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere