Det Borgerlige Overblik: Skattevæsenet har aldrig været så dyrt som nu

Velkommen til denne uges sidste udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Her inden weekenden melder sin ankomst, runder vi lige Folketingets åbningsdebat af med en oversigt over de mange højdepukter, som debatten bød på. Og så bringer vi nyt om omskæring i Finland, flyskam blandt turister og et skattevæsen, der aldrig har været dyrere end det er nu. 

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Skattevæsenet har aldrig været så dyrt som nu

På trods af snakken om et udsultet skattevæsen, der ikke kan få hjulene til at køre rundt, har det danske skattevæsen faktisk aldrig været dyrere i drift, end det er netop nu. I en ny opgørelse over de årlige bevillinger til Skatteministeriet fremgår det, at Skat nu modtager 22% flere penge end i 2006, hvor nedskæringerne i skattevæsenet begyndte.

Læs videre...


Her er højdepunkterne fra Folketingets åbningsdebat

I går løb Folketingets åbningsdebat af stablen, og det gik som sædvanligt hen og blev en sand maratondebat. I år varede åbningsdebatten hele 15 timer, og der er således masser af højdepunkter at tage fat på. Som debatten skred frem, nåede folketingsmedlemmerne forbi tårevædet debat om Grønland og kolonistyret, arveskatten, minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer og lempelser i udlændingepolitikken.

Læs videre...


Ny regering i Finland vil sætte en stopper for omskæring

Den nye finske regering har besluttet sig for at sætte en stopper for omskæring. Dermed er Finland det første land i verden, hvis regering erklærer sig som åben modstander af omskæring. I regeringsprogrammet skriver regeringen, at de er modstandere af omskæring og anden kønskirurgi på raske børn, og i programmet understreger man desuden, at indsatsen imod omskæring vil være kønsneutral og derfor gælde alle.

Læs videre...


Turister ramt af flyskam: Vælger flyet fra af klimahensyn

Inspireret af klimaaktivister som Greta Thunberg og det voksende svenske fænomen kaldet "flygskam", svarer en ud af fem i ny undersøgelse stor undersøgelse med 6.000 deltagere fra Frankrig, USA, Storbritannien og Tyskland, at de har ændret rejsemønster og droppet flyrejser af hensyn til klimaet. Ifølge banken UBS, som har udført undersøgelsen, kan den voksende flyskam blandt turister halvere væksten i flytrafik.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere