Det Borgerlige Overblik: Regeringens finanslov bliver dyr for danskerne

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Dagen i dag står især i den socialdemokratiske regerings tegn. Det er der næsten ingen vej udenom. I går åbnede Folketinget med Mette Frederiksens åbningstale, og i forbindelse med åbningen udgav regeringen sit lovprogram, der opridser de lovforslag, man vil forsøge at gennemføre i det kommende folketingsår. Blandt andet vil regeringen styrke indsatsen overfor Syrienskrigere. I dag er desuden dagen, hvor regeringens finanslovsforslag er landet, og det bliver dyrt for danskerne. Og så er der nyt fra Lars Seier, der taler ud i et stort interview med 180Grader.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant.

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her


På disse områder bliver det dyrere at være dansker, hvis regeringens finanslov bliver gennemført

Regeringens finanslov er blevet præsenteret i dag. Der bliver lovet milliarder til velfærd og grøn omstilling, og det betyder, at en del af regningen skal sendes ud til skatteborgerne. Særligt på fem områder bliver det dyrt at være dansker, hvis regeringens finanslov bliver gennemført.

Læs videre...


Se eller læs hele Mette Frederiksens første åbningstale her

I går afholdt Mette Frederiksen sin første åbningstale for Folketinget som ny statsminister. Den har sidenhen givet anledning til en del debat, og bl.a. beskæftigede 180Graders leder fra i går sig med talen. Hvis du har misset åbningstalen, kan du læse den i sin fulde længde herunder.

Læs videre...


Her er regeringens fulde lovprogram for 2019-2020

Hvert år når Folketinget åbner, består statsministerens redegørelse af to dele. Den ene del er selve åbningstalen, som i år ikke var så konkret, som den plejer. Mette Frederiksen manøvrerede fuldstændigt udenom konkret lovgivning i sin tale. I stedet snakkede Frederiksen om, hvilken "retning", der skulle definere Danmark under hendes regering. 

Til Folketingets åbning udgiver regeringen også et såkaldt lovprogram, som giver et overblik over de lovforslag og beslutningsforslag, som man ønsker at gennemføre i det kommende folketingsår. Dette program er af mere konkret karakter end åbningstalen, og giver f.eks. en kort beskrivelse af de enkelte forslag samt angiver den dato, hvor man forventer, at forslaget vil blive fremsat.

Læs videre...


Regeringen styrker indsatsen overfor Syrienskrigere

Ifølge regeringens nye lovprogram vil man i 2019-2020 styrke Danmarks indsats overfor fremmedkrigere, der f.eks. har været i krig eller opholdt sig i konfliktområder i Syrien. Det betyder, at staten skal have mulighed for administrativt at frakende folk deres statsborgerskab, hvis de rejser til nogle af de zoner i bl.a. Syrien, hvor det er forbudt for danske statsborgere at rejse til og opholde sig. Derudover skal børn af danske statsborgere, der er født i områder med indrejse- og opholdsforbud i bl.a. Syrien ikke automatisk tildeles dansk statsborgerskab, som det ellers har været tilfældet indtil nu.

Læs videre...


Lars Seier: Jeg er pessimistisk på det borgerlige Danmarks vegne

I et stort interview med 180Grader taler erhvervsmand, iværksætter og Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen ud. Han har på flere måder har spillet en stor rolle i den mere liberale del af det borgerlige Danmark. Blandt andet som støtte til Liberal Alliance og denne netavis, men også på egen hånd som en slagkraftig stemme i debatten. I 180Graders interview med Seier når vi vidt omkring, og snakken går over emner som Liberal Alliances nedtur, pessimisme på det borgerlige Danmarks vegne, borgerløn og teknologisk udvikling og definitionen på borgerlighed.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere