Det Borgerlige Overblik: Brexit bliver udskudt endnu engang

Så er ugens første udgave af Det Borgerlige Overblik klar.

Der er rigeligt med nyt fra ind- og udland at tage fat på i dagens anledning. Først lidt nyt fra udlandet: Brexit er endnu engang blevet udskudt, USA har lang om længe slået IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ihjel og afrikanske migranter satser livet i forsøget på at nå til Europa. 

Herhjemme sker der også ting og sager: Simon Emil og Christina Egelund er måske på vej med et nyt parti, Pernille Vermund vil have folkeafstemninger om lempelser af udlændingepolitikken, Politikeres misbrug af lønnet orlov har skabt debat, Radio- og TV-nævnet skal stå skoleret overfor kritikerne i sagen om Radio24Syv og den nye DAB-kanal og så mener Ahmed Akkari - ja, ham der først orkestrerede Muhammedkrisen og siden vendte islamismen ryggen - i en ny rapport, at integrationen af danske muslimer er en fiasko.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Dagens vigtigste nyheder fra 180Grader:


Er Simon Emil på vej med et nyt parti?

Efter Simon Emil Ammitzbøll-Billes exit fra Liberal Alliance, har der været mange spekulationer om hans næste træk. Et par kryptiske hjemmesider og et nyligt registreret partinavn tyder nu på, at den nuværende løsgænger pønser på at stifte et nyt parti sammen med blandt andre Christina Egelund, der også for nyligt forlod Liberal Alliance og som førhen har siddet i Folketinget for partiet som politisk ordfører.

Læs videre...


Dødsforagt: Afrikanske migranter begiver sig mod Europa på trods af livsfare

93% af afrikanske migranter ville være rejst til Europa, selv hvis de på forhånd vidste, hvor livsfarlig rejsen er. Det er konklusionen i FN’s hidtil største migrationsrapport, der er udkommet i dag.

FN’s rapport viser, at der alene i 2018 kom 85.000 mennesker til Europa fra Afrika. 9 ud af 10 af migranterne har taget vejen fra Afrika til Europa med båd. 

Samtidig viser rapporten den dystre bagside ved migrationen: fra 2014 til 2018 anslås 30.512 mennesker at være omkommet undervejs fra Afrika til Europa.

Læs videre...


Nu skal radionævn stå skoleret i sag om 24Syv og ny DAB-kanal

Siden sidste uge, hvor Radio24Syv tabte udbuddet om sendetilladelse på en ny DAB-kanal til den nye Radio LOUD, har der været stor debat om Radio- og TV-nævnets afgørelse i sagen. Nu melder fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) ud, at nævnet skal stå skoleret til et møde, hvor både 24Syv og politikere kan stille kritiske spørgsmål.

Læs videre...Dagens vigtigste nyheder fra andre medier:

Brexit udsættes igen - nu har briterne indtil den 31. januar 2020

Brexit er nu blevet udskudt for tredje gang. I dag har EU-landene i fællesskab besluttet sig for at udskyde Storbritanniens exit fra unionen ved at give en såkaldt fleksibel deadline den 31. januar 2020.

Oprindeligt var det ellers planen, at briterne skulle have forladt EU den 29. marts i år. Men da den daværende premierminister Theresa May ikke lykkedes med at få sin Brexit-aftale igennem det britiske parlament, måtte hun efter to forlængelser træde af. 

Nu er Boris Johnson så kommet til, og han ser altså også allerede nu ud til at måtte opgive sit løfte om at forlade EU denne måned, "dø om det så gælder".

Læs videre...


Truer med folkeafstemninger: Vermund vil lade danskerne stemme om nye lempelser i udlændingepolitikken

Pernille Vermund meldte til Nye Borgerliges landsmøde i weekenden ud, at man fremover vil forsøge at rejse folkeafstemninger, hver gang, udlændingepolitikken i hendes øjne bliver lempet. 

Helt konkret skal det ske ved at aktivere en sjældent brugt paragraf i Grundloven, der kan give mulighed for en folkeafstemning om en vedtaget lovændring, hvis 60 folketingsmedlemmer inden tre dage efter vedtagelsen udtrykker ønske om det.

Læs videre...


IS-leder dræbt: Trump taler ud

Grundlæggeren og lederen af terrororganisationen Islamisk Stat Abu Bakr al-Baghdadi er blevet dræbt af amerikanske styrker. Det kunne den amerikanske præsident Donald Trump fortælle til et pressemøde i går.

Se Trumps kommentarer til drabet på IS-lederen her.


Ahmed Akkari: Integrationen af muslimer er en fiasko

Ahmed Akkari er en mand, der har gjort op med sin fortid. Han var som radikal imam en af arkitekterne bag Muhammedkrisen, der rejste rundt i den arabiske verden for at skabe had til Jyllands-Posten og avisens Muhammedtegninger. Sidenhen har han i sin bog "Min afsked med islamismen" vendt rundt på en tallerken og er nu fordrevet til Grønland på grund af trusler fra islamister. 

I et debatinterview med Berlingske fra weekenden udtaler Akkari sig om integrationen af danske muslimer, som han ser som en decideret fiasko. Samtidig mener Akkari, at danske islamforskere ignorerer de store problemer med integrationen, som vi står overfor. Interviewet er givet i forbindelse med en rapport til tænketanken Unitos med titlen "Loyalitetskonflikten i Vesten – hvorfor muslimer er svære at integrere", som Akkari har udformet.

Læs videre...


Politikere får ferieorlov med løn: Nu vil SF og DF sætte en stopper for festen

I dag har DR kunne afsløre, hvordan mange lokalpolitikere over hele landet har udnyttet deres orlov med betalt løn til at tage på lange rejser, drive valgkamp eller udføre andet arbejde. 

Afsløringerne har skabt stor debat, og nu er SF og Dansk Folkeparti klar med et forslag, der skal komme problemet til livs. "Vi er parat med et forslag i Dansk Folkeparti, så vi sikrer, at de regler, der er for by- og regionsrådsmedlemmer, kommer til at ligne dem, vi kender fra det almindelige arbejdsmarked. Politikerne skal ikke have særregler," siger Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti til DR.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere