Thomas Herman Nørgaard: Venstrefløjen er skyld i skyhøje lejepriser i København

Thomas Herman Nørgaard skriver i et nyt blogindlæg på 180Grader om de skyhøje lejepriser i København. Ofte får løssluppen kapitalisme skylden for de høje huslejepriser, men ifølge Nørgaard er det helt misforstået.

For nylig har vi igen diskuteret det tiltagende og evigt tilbagevende problem med stigende huslejeniveau i København. Problemet skyldes ikke løssluppen kapitalisme som mange fejlagtigt tror - tværtimod. Det er nemlig venstrefløjens årtier lange reguleringstrang, der har sat en begrænsning på udbuddet og derigennem presset priserne i vejret.

Når folk siger, at København gennemgår en såkaldt “Londonisering”, så har de fuldstændig ret. For London har om muligt en endnu mere reguleret boligsektor end København. I begge byer har man bygget usædvanlig lavt - i London rager bygningerne dårligt over byens karakteristiske dobbeltdækkerbusser. Og det siger sig selv, at jo lavere man bygger, desto højere bliver prisen på de boliger, der så bliver plads til. Det kan selvfølgelig have sin charme – som det f.eks. er tilfældet i middelalderbyen i København. Men København er først og fremmest en by - ikke et museum. Så spørgsmålet er, om vi vil have lave bygninger eller lave huslejer?

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere