Forfatter: Integrationen går godt

Integrationen af ikke-vestlige nydanskere går ikke dårligt, som det ofte påstås i samfundsdebatten. Tværtimod går det faktisk decideret godt med integrationen, mener den bogaktuelle økonom Hjarn von Zernichow.

Hjarn von Zernichow er cand.polit og ekstern lektor i økonomi på Københavns Universitet og er desuden partner i et konsulenthus. Han har tidligere skrevet bogen ”Nydansk – er nydanskere og danskere virkelig så forskellige”.

I sin nye bog ”Integration – her går det godt” skriver Hjarn von Zernichow, at de fleste danskere har en helt forkert opfattelse af, at integrationen har slået fejl. Men kigger man på den statistiske bundlinje, bliver ikke-vestlige indvandrere stadigt bedre uddannet, kommer mere på arbejdsmarkedet og får værdier, der minder mere og mere om danskernes.

”Debatten er i alt for høj grad præget af cherry picking (selektiv udvælgelse, red.), hvor folk hiver fat i statistikker, der bekræfter deres fordomme. Det gælder både i medierne og på de sociale medier. Tallene er sjældent forkerte, men rigtig ofte er de ikke retvisende. Mit mål er bidrage med proportionerne og fortælle, at det ofte er få mennesker, det handler om, når vi diskuterer dårlig integration”, siger forfatteren til Kristeligt Dagblad i et større interview i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Ved at dykke ned i tal fra blandt andet Danmarks Statistik forsøger von Zernichow med sin bog at vise, at integrationen ifølge ham går overraskende godt.

Han fremhæver blandt andet, at næsten to-tredjedele af de 20-24-årige efterkommere har en ungdomsuddannelse, mens 97% ikke har været i fængsel. Samtidig føler flere sig danske og beskæftigelsen er stigende. Ifølge forfatteren er det kun få nedslag i statistikken, og der er endnu flere gode historier at hive frem i lyset.

”Vi kan altid pege nogle dårlige imamer eller indvandrerbander ud, som vi alle ønsker derhen, hvor peberet gror. Men det er bare så unfair at påstå, at de eksempler er repræsentative”, siger Hjarn von Zernichow.

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere