Huller i lov om samvær.

    Venstre vil have ændret Forældreansvarsloven, så klager i afgørelser om samvær med børn kan prøves ved en uafhængig domstol

Ikke angivet Ikke angivet,

14/04/2014

    Venstre vil have ændret Forældreansvarsloven, så klager i afgørelser om samvær med børn kan prøves ved en uafhængig domstol.  

    Det er helt hen i vejret, at Danmark ifølge flere retseksperter, som DR Nyheder har talt med, konsekvent forbryder sig mod menneskerettighederne i sager om samvær med børn.

Det mener Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo, efter det er kommet frem, at det er den samme instans, der behandler selve samværsssagen og bagefter også en eventuel klagesag over afgørelsen.

    Som det ser ud i dag, er det op til Statsforvaltningen at afgøre, hvem der skal have børnene mest efter skilsmissen.

    Men hvis en af forældrene ikke er enig i den afgørelse, er det den selvsamme Statsforvaltning - i form af Ankestyrelsen, som hører under Statsforvaltningen - der skal tage stilling til, om klagen er berettiget.

    Ifølge flere retseksperter bør det være en uvildig domstol, der behandler klagerne.

    Ankestyrelsen er undergivet politisk instruktion. Det er en dommer ikke. I virkeligheden kan en minister ringe til Statsforvaltningens sagsbehandler og sige: Denne her sag vil jeg gerne have til at ende sådan og sådan, siger formand for Danske Familieadvokater, Helle Larsen.

Læs hele artiklen her :

     http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/04/11/155653.htm

     I 19 ud af 20 klagesager afviser Ankestyrelsen klagen og fastholder den afgørelse, som Statsforvaltningen er nået frem til. I langt de fleste klagesager er det faren, der anker afgørelsen.

Kilde: