BLOG: Lavere registreringsafgift = flere iværksættere

BRAGT PÅ www

Mads Øland-Petersen,

14/07/2016

BRAGT PÅ www.politikeren.dk

KASPER FRIIS, 17-årig iværksætter – indehaver af Jobtilunge.dk


Narcissist, egoist og kapitalist. Det er nogle af de tilsvininger, der ofte kastes i hovedet på de, der stillede sig tilfredse, da det lykkedes bl.a. Liberal Alliance at sænke registreringsafgiften fra 180 til 150%.

Men hov – er alle politikere ikke enige om, at vi skal fremme iværksætteriet i Danmark?

Ordet kapitalist har aldrig haft negative undertoner i min forstand. Folk, der vil arbejdere hårdere for og stræbe efter det, som samfundet drives af; penge.

Denne positive sammenkobling med ordet kapitalist kan naturligvis godt være i forårsaget af, at jeg altid har holdt af farven blå – både politisk og meteorologisk.

Kort tid efter sænkelsen i registreringsafgiften udtalte SF´s Pia Olsen Dyhr, at det eneste, som det var til gavn for, var ”de rige, der skulle have deres næste Porsche”. Og det kan hun vel i og for sig godt have ret i, men mangler der ikke noget her?

Er det ikke et fuldstændig indiskutabelt faktum, at det kun bidrager positivt til dansk økonomi, hvis flere folk bruger penge frem for at have dem stående på i banken næsten helt er foruden renteindtægter?

Der ryger jo stadig 150% af bilens værdi i lommen på i statskassen – burde socialisterne ikke være i ekstase og hoppe og danse af ren og skær begejstring?

Jeg forventede en vis form for euforisk stemning i de socialistiske kredse over, at det lykkedes – trods en sænkning – stadig at opkræve 150% af bilens værdi. 150 procent!

Hvad har det at gøre med iværksætterkulturen i Danmark?


Jo, nu skal du høre...

LÆS HELE INDLÆGGET PÅ www.politikeren.dk