Vred radikal højrefløj

Slettet Bruger,

16/06/2007

"Jeg synes, at det er trist for partiet, at Margrethe starter med at splitte i stedet for at samle."

Sådan siger Anders Thomsen, tidligere formand for de Radikales vælgerforening i København og nuværende hovedbestyrelsesmedlem, om valget af Morten Østergaard frem for Morten Helveg Petersen som næstformand i partiets folketingsgruppe. Og han fortsætter i Berlingske Tidende:

"Når nu man vælger en strategi, hvor man prøver at åbne for at kunne samarbejde med begge sider af dansk politik, så havde den haft væsentlig større troværdighed med Morten Helveg Petersen som formand. For så havde man haft en balanceret løsning i ledelsen, og det havde da givet strategien en meget større gennemslagskraft."

Kun 3 ud af 15 stemmer
På gruppemødet i går fik Morten Helveg kun tre stemmer til næstformandsvalget. Venstrefløjens kandidat, Morten Østergaard, fik tolv stemmer.

"Nu sender man et signal til højrefløjen i partiet om, at her er det os, der bestemmer. Vi køber ganske vist jeres strategi, men I må ikke være med til den. Det er da utroværdigt," siger Anders Thomsen.

Peder Mandrup Knudsen, formand for de Radikale i København, kalder fravalget af Helveg Petersen "ærgerligt og helt unødvendigt". På et spørgsmål om hvad Helveg kan gøre bedre end Østergaard, svarer han Jyllands-Posten:

"Jeg vil hellere spørge, om Østergaard overhovedet kan gøre noget bedre end Helveg. Helveg har erfaringen. Han kan lave forlig på højt niveau. Sammen med Vestager kunne han signalere bredde. Men hun ville have en, der mindede mest muligt om sig selv."

På Christiansborg spekuleres der nu på, om den del af Det Radikale Venstres højrefløj, som endnu ikke er gået over til Ny Alliance, vil gøre det efter gårsdagens forsmædelige nederlag.

hsh

Kilde: