Leder: Venstres løgn

Slettet Bruger,

27/05/2007

"Dansk Folkeparti har klart sagt, at de ikke ønsker skattelettelser - ergo er der ingen grund til at diskutere skattelettelser. Derfor sender jeg det signal: Der kommer ikke skattelettelser inden valget."

Sådan siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen. Men det er løgn. Det er ikke Dansk Folkeparti, der forhindrer skattelettelser - det er Venstre selv, der gør det. Det tør partiet bare ikke sige i en situation, hvor Ny Alliance står parat til at opfange enhver Venstre-vælger, som i modsætning til Troels Lund Poulsen og de fleste af hans partifæller på Christiansborg endnu ikke har ladet sig socialdemokratisere. Derfor er det belejligt for Venstres topfolk i regeringen og deres stikirenddreng i folketingsgruppen at kunne skyde skylden på andre, og Dansk Folkeparti har ikke noget imod at få skylden. Men det gør ikke analysen sand.

Dansk Folkeparti har aldrig nogensinde stemt imod regeringen i en væsentlig politisk afstemning i Folketinget. Selv da regeringen ville justere på efterlønsordningen, gik Dansk Folkeparti med, selvom partiet i måneder og år forud havde sagt, at man under ingen omstændigheder ville pille ved efterlønnen. Det er der to grunde til:

For det første er Dansk Folkeparti enormt glad for den nuværende regering. Det er en regering, der behandler partiet godt, tager det alvorligt og giver det indflydelse. Dansk Folkeparti ville aldrig gøre noget, der kunne bringe denne regerings liv i fare, for alternativet ville være en socialdemokratisk regering og politisk marginalisering af Dansk Folkeparti.

For det andet er der i Dansk Folkepartis gruppe på Christiansborg en del borgerlige medlemmer. Folk som Søren Krarup, Jesper Langballe, Morten Messerschmidt og Colette Brix ville ikke kunne se sig selv i spejlet, hvis de var medvirkende til at forhindre regeringen i at lette skatten. Måske ville enkelte endda kunne bruge det som anledning til at skifte parti.

Derfor: Hvis Venstre står sammen med de Konservative om at kræve af Dansk Folkeparti, at der skal vedtages skattelettelser, så leverer Pia Kjærsgaards flok mandaterne til det. Det er kun statsminister Anders Fogh Rasmussens Venstre, der forhindrer skattelettelser i dette land. Det er værd at huske på i det borgerlige Danmark, næste gang der er folketingsvalg.


Kilde: