Venstreekstreme i angreb på pressefriheden

Slettet Bruger,

17/05/2007

En af Politikens fotografer blev overhældt med tændvæske, da venstreorienterede demonstranter i weekenden hærgede Christianshavn. En journalist og en fotograf fra TV2 News blev overfaldet med æg og brosten.

Men Pressefotografforbundets formand, Lars Lindskov, er tilsyneladende ikke vred på voldsmændene. Han retter i stedet et angreb mod chefpolitiinspektør Per Larsen, der efter rydningen af Ungdomshuset sagde, at Københavns Politi var glade for pressens billeder, fordi de kunne bruges i efterfølgende retssager.

"Det er utilstedeligt, for det er en fuldstændig vanvittig udtalelse. Nu er demonstranter og andre opmærksomme på den vinkel, og efter Per Larsen sagde det, har truslerne mod fotograferne taget fart," siger Lars Lindskov til Politiken.

Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen forstår ikke den kritik.

"Det er jo klart for enhver, at vi bruger pressens billeder sammen med TV2 News' dækning døgnet rundt i vores efterforskning. Det må enhver da vide. Vi har jo gjort det lige siden 18. maj 1993. De få stenkastere vi fik fat i dengang, fik vi jo på baggrund af de pressebilleder, som var taget og ikke nogle som helst andre ting," siger hun.

Alligevel beklager hun, at Per Larsens udtalelser angiveligt har medvirket til at gøre pressen mindre populær hos de venstreekstreme aktivister.

Noget tyder på, at voldsmændene behandler journalister forskelligt, alt efter hvilke medier de kommer fra. Efter rydningen af Ungdomshuset berettede Politiken, at TV-hold fra TV2 fik "en ublid medfart, når de forsøgte at lave optagelser på stedet. Derimod er DR mere populære, og enhver chikane af deres kamerahold stoppes af aktivisterne selv."

Kilde: