Venstre og Konservative er bekymrede for Danmarks lave økonomiske vækst

På blot 10 år er danskerne gået fra at være verdens 6

Slettet Bruger,

12/08/2009

På blot 10 år er danskerne gået fra at være verdens 6. rigeste folkeslag til i dag at være det 12. rigeste, viser tal fra OECD, og det bekymrer i regeringspartierne på Christiansborg, skriver dagbladet Børsen.

"Vores velstand i Danmark er desværre ved at blive overhalet af andre lande, som i højere grad har forstået at geare deres samfund til fremgang. Derfor er vi nødt til at tænke os meget godt om i Danmark, hvis vi ikke vil overhales yderligere i velstand. Vi skal altså have en vækst, der gør, at vi bedre kan tage hånd om de problemer, der er," siger skatteminister Kristian Jensen til Børsen.

Han erkender, at de skridt, regeringen allerede har taget, slet ikke er nok til at ændre på den kedelige udvikling:

"Nu nedsætter vi et vækstforum, der skal rådgive regeringen om, hvordan vi gearer Danmark til fornyet vækst. Vi må se, hvad de finder frem til," siger Kristian Jensen.

Mike Legarth, finansordfører for de Konservative, er også stærkt bekymret over udviklingen og mener, at der skal en holdningsændring til på arbejdsmarkedet.

"Vi er nødt til at blive mere produktive. Studerende i Østen knokler, fra solen står op, til den går ned, og den arbejdsiver afspejler sig også i deres karriere. Det er det, vi er oppe imod i vores velfærdssamfund, hvor man ikke må arbejde mere end 37 timer. Vi har ingen konkurrenceevne til at matche det, og det er meget bekymrende," siger Mike Legarth til Børsen.

[email protected]

Kilde: