Venstre: Udvid forskerordningen

Slettet Bruger,

14/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Det er ikke nogen god idé at afskaffe den såkaldte forskerordning, som giver udlændinge med en høj løn mulighed for at bosætte sig i Danmark og nøjes med at betale 25 procent i indkomstskat. Det mener Venstre, som dermed går imod et forslag fra oppositionen om at afskaffe ordningen, fordi den kun tiltrækker få forskere.

"Det er ikke noget godt svar på de udfordringer, vi står overfor. Det handler tværtimod om at gøre ordningen mere attraktiv, så vi kan tiltrække flere dygtige folk," siger Venstres forskningsordfører, Torsten Schack Pedersen, til 180Grader.dk.

Men oppositionen siger jo, at der ikke kommer nogen forskere.
"Så kan det jo være, at ordningen ikke er attraktiv nok. I Finland kræves der faktisk ikke så høj en løn for at komme på ordningen som i Danmark, og man kan jo også godt tiltrække forskere, som ikke nødvendigvis er doktor, super, ekstra professor. Der er også behov for forskere, som kan løse nogen helt konkrete opgaver, så spørgsmålet er, om lønkravet i dag kan være en barriere."

Den lave skat er vigtig, fordi de dygtigste forskere i stedet vil vælge at bosætte sig under skattemæssigt mildere himmelstrøg end det danske, pointerer Torsten Schack Pedersen:

"Mange af de mennesker, vi her taler om, er på et internationalt arbejdsmarked, og hvis vi ikke kan matche de vilkår, som gælder andre steder, så kommer de ikke til Danmark, og det ville være et enormt tab. Hver gang vi kan tiltrække én højt kvalificeret udenlandsk medarbejder, så skaber vi beskæftigelse til to ekstra i Danmark. Det er en kanon investering."


Kilde: