Tillid til Bendtsen i bund

Slettet Bruger,

08/12/2007

Den konservative partiformand Bendt Bendtsen klarede skærene ved det nyligt overståede folketingsvalg, og sikrede sig bibeholdelsen af de Konservatives 18 mandater. Ikke desto mindre viser en ny måling foretaget af Gallup for Berlingske Tidende, at Bendtsen kun lige akkurat kan mønstre et flertal af konservative vælgere, der også synes han bør lede partiet i næste valgkamp.

54 procent er ikke meget for en siddende formand, men Helge Adam Møller, der i modsætning til Bendtsen selv gerne vil kommentere målingen, mener ikke det giver anledning til at tage Bendtsens lederskab op til overvejelse.

"Jeg er da glad for, at der er et flertal, der bakker op, og havde jeg været en af de 443 adspurgte, havde procenten været endnu højere. Vi har en god leder, som fik kæmpe opbakning på det konservative landsråd for mindre end to måneder siden. Han har stor opbakning både i folketingsgruppen og i baglandet," lyder det fra Helge Adam Møller i Berlingske Tidende.

Undersøgelsen viser også, at beslutningen om at fyre Pia Christmas-Møller som politisk ordfører, ikke har været god for sammenhængskraften blandt de konservative vælgere, der er splittet i tre lige store grupper. Hver tredje synes det, var en god beslutning, en lige så stor gruppe at det var forkert, mens den sidste tredjedel svarer ved ikke.

"Helt ærligt, så tror jeg, at almindelige, konservative vælgere har et noget dårligere beslutningsgrundlag til at vurdere, hvem der er bedst på de forskellige pladser," udtaler Helge Adam Møller.

Kronprinsessernes kamp
Allerede før valget blev der spekuleret i, om Bendt Bendtsen ville trække sig som partileder. Det har han dog selv flittigt afvist, men ikke desto mindre har stort set alle medier, kommentatorer og analytikere listen klar over kandidater, der skal kæmpe om at afløse ham, når den tid kommer.

Connie Hedegaard og Lene Espersen er navnene på listen, og det er justitsministeren, der ser ud til at være vælgerenes foretrukne kronprinsesse. Lige over halvdelen af de vælgere, der ønsker Bendtsen udskiftet vil have Espersen i stedet mens 30 procent peger på Hedegaard.

I går offentliggjorde Børsen en meningsmåling, der viste at opbakning til Det Konservative Folkeparti ville være på 13,6 procent med Connie Hedegaard som leder og 17,9 procent med Lene Espersen som frontfigur. Partiet fik 10,4 procent ved valget 13. november.

[email protected]

Kilde: