Tidligere konservativ partiformand kritiserer Bendtsen

K-formand Bendt Bendtsen har kun sig selv at takke for, at folketingsmedlem Pia Christmas-Møller forlod partiet for at blive løsgænger

Slettet Bruger,

13/02/2008

K-formand Bendt Bendtsen har kun sig selv at takke for, at folketingsmedlem Pia Christmas-Møller forlod partiet for at blive løsgænger. Det skriver den tidligere konservative partiformand, Torben Rechendorff, i et indlæg i Berlingske Tidende.

Christmas-Møller, der også har en fortid som leder af partiet, angav utilfredshed med ledelsen som årsag til sin afsked. Og den vurdering bakkes op af Torben Rechendorff. Han mener, at der må være "grænser for, hvor arrogant man kan behandle en mangeårig, dygtig og aktiv politiker som Pia Christmas-Møller."

"Jeg er overbevist om, at 'ulykken' kunne have været forhindret ved anvendelse af et minimum af diplomati fra partiets ledelse," skriver han i Berlingske Tidende og beklager Christmas-Møllers exit.

Som løsgænger var Pia Christmas-Møller tæt på at bringe regeringen i mindretal over spørgsmålet om de afviste asylansøgere. Siden er VKO-flertallet imidlertid blevet genoprettet af en anden utilfreds kvinde - nemlig Malou Aamund, der er skiftet fra Ny Alliance til Venstre.

Torben Rechendorff var landsformand for Det Konservative Folkeparti fra 1993-1995, kirkeminister fra 1988-1993 og folketingsmedlem for de Konservative fra 1990-1998.

[email protected]

Kilde: