Tid til privatisering af DSB

Slettet Bruger,

29/06/2007

Så er det tid til at cashe ind. Med indgåelsen af milliardkontrakterne i Sydsverige og på Kystbanen har DSB aldrig været mere værd, og nu er regeringen og Dansk Folkeparti klar til at sælge, skriver epn.dk.

"En privatisering af DSB ligger lidt bedre til højrebenet nu, og jeg mener, at vi skal gå hele vejen fra start. Der er ingen begrænsninger, og det skal ske snarest muligt," siger trafikordfører Walter Christophersen fra Dansk Folkeparti.

DF har ellers tidligere været tilbageholdende over for et salg, men nu er der nye toner fra partiet. Sidste år blokerede partiet for et fuldt salg af Banedanmarks entreprisedivision, og regeringen måtte tage til takke med 25 procent.

Og regeringspartierne er mere end villige til at sælge hele DSB.

"Det er en fornuftig melding. 25 procents-modellen er det samme som ingenting. Det skal være en fuld privatisering. Det er klart, at der er en masse ting, der skal afklares, men jo før, jo bedre," siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorenzen, om forslaget fra DF.

Men det er dog ikke nok for at gennemføre et salg, da kredsen af forligspartier vedrørende jernbaneområdet alle skal tages med på råd. Og da kredsen omfatter de Radikale, der går efter et salg på 25 procent, kan et fuldt salg vise sig svært at få gennemført. Partiet er dog ikke fuldstændig afvisende og trafikordfører Martin Lidegaard, siger da også, at de Radikale er "til at forhandle med".

Hvad deres pris bliver, vil tiden vise.

bach

Kilde: