Teaterchef: Yderste konsekvens af liberalisme er nakkeskud til tabere

Slettet Bruger,

15/09/2007

Skal vi bygge flere sygehus og plejehjem? Skal de psykisk syge have rundtstykker hver lørdag? Skal de prostituerede tilbydes psykologhjælp? Eller skal vi bare henrette hele bundtet, som det sker i Hvordan Vi Slipper Af Med De Andre?

Sådan lyder oplægget til et nyt samfundssatirisk stykke på Århus Teater. Og i et hæfte udgivet til undervisningsformål forklarer teaterchef og instruktør Madeleine Rønn Juul baggrunden for stykket.

"For mig at se er det et tankeeksperiment, hvor man forsøger at føre liberalismen ud i sin yderste konsekvens. Hvis man gør det, kunne det godt se sådan ud. Så er det jo sat på spidsen, og det skal man selvfølgelig også," skriver hun blandt andet.

Forestillingen med Lars Bom i hovedrollen har tidligere været indspillet som film hos selskabet Zentropa. Borgere kan dømmes til internering og efterfølgende henrettelse, hvis de opfylder et af de såkaldt "Københavnerkriterier". Bistandsmodtagere, kronisk syge og kriminelle er blandt de mange i farezonen.

Inspireret af Dansk Folkeparti
Idémanden bag film og forestilling er Anders Rønnow Klarlund. I et medfølgende pressemateriale fortæller han om sine inspirationskilder.

"For en historiefortæller som mig var Muhammedkrisen en gave fra himlen. Låget er skruet helt af den offentlige debat, og vi er gået ind i en helt ny tid, hvor man ikke bare kan sige alt, men skal sige alt. En tid, hvor enhver selvcensur af egen dårlig smag, svinske tanker og ideer, som ingen har brug for, er et angreb på ytringsfriheden. Også de Danske Folkepartister med deres ligefremme og fordomsfulde tilgang til alt er enormt inspirerende," skriver Rønnow Klarlund.

Forestillingen åbner 21. september.

[email protected]

Kilde: