Tæt på bet til Bendtsen

Slettet Bruger,

30/09/2007

Af Morten Løfberg

Bendt Bendtsen var tæt på at få fornøjelsen af en skarp kritiker i sin hovedbestyrelse. 44 stemmer skilte tidligere KU-formand Kasper Hülsen fra de 281, der sikrede Taastrups borgmester Michael Ziegler genvalg. Kasper Hülsen har været en af de hårdeste konservative Bendtsen-kritikere.

"Han skulle vist have stoppet som formand, mens han havde opnået sine mål om ro i baglandet og konservativ fremgang ... for nu er det hele da sat over styr," skrev Hülsen på KU's debatforum efter skatteforliget for nylig.

Hülsen er heller ikke i tvivl om, at kritikken spillede en rolle i hans manglende stemmer ved hovedbestyrelsesvalget.

"Selvfølgelig gjorde det det. Men hvis de har været irriteret på mig, så er det fordi, jeg har gjort mit job godt. Jeg er ked af, at de ikke har tænkt tanken videre, at jeg også kunne være god til et job i hovedbestyrelsen," siger Hülsen til 180Grader.dk.

Hülsen gik til valg på "øget talentudvikling" og "flere unge vælgere", men det kunne altså ikke skaffe den nødvendige opbakning.

"Vi står i skåltalerne og siger, at vi fik flest førstegangsvælgere ved sidste valg, men der er ingen, der ved hvorfor. Det synes jeg, vi skulle finde ud, så vi kan lave bedre kampagner og politik målrettet til dem. Jeg har været formand for en organisation, der bobler af talenter. Og jeg synes, det er lidt synd, at man ikke gør mere for at samle op på dem, i stedet for at de forsvinder i glemslen," siger Hülsen.

Landsrådet genvalgte i stedet Marc Perera Christensen, Peter Norsk, Søren Pape Poulsen, Isabella Meyer og altså Michael Ziegler. Århus-kommunalpolitikeren Marc Perera Christensen blev valgets topscorer med 329 stemmer.

[email protected]

Kilde: