TV2: Kaare R. Skou gik over stregen

Slettet Bruger,

07/11/2007

Af Ole Birk Olesen

"Jeg tror godt, de socialdemokratiske vælgere kan se, at den lempeligere udlændingepolitik, som vi anstændigvis på et tidspunkt må begynde at føre, kan Ny Alliance ikke få igennem."

Sådan sagde TV2's Kaare R. Skou i en politisk analyse på TV2 News i går morges, men det skulle han ikke have gjort, lyder det nu fra nyhedschef på TV2, Michael Dyrby.

Er det en politisk analyse, Kaare R. Skou kommer med der, eller er det en politisk kommentar med politiske holdninger i?
"Altså, for at politiske kommentatorer kan fungere, er de nødt til at have et vist spillerum, og de er også nødt til at have plads en vis skarphed. Men det, vi er interesserede i, er analyse og vurderinger. Vi er slet ikke interesserede i deres meninger, og den lille snip der, hvor han siger 'anstændigvis', kan man godt sige måske har bevæget sig over på den anden side af stregen. Men det er så én del ud af rigtigt mange kommentarer," siger Michael Dyrby til 180Grader.dk

Hvordan finder man ud af, om det er over eller inden for stregen?
"Det gør man, hvis man som seer bliver i tvivl om, om den person, man lytter til, blander sin egen holdning ind i det. Det er en konkret vurdering fra gang til gang."

Så det med at knytte ordet 'anstændig' sammen med en mere lempelig udlændingepolitik, det skulle Kaare R. Skou ikke have gjort?
"Nej, det synes jeg ikke. Det ville jeg ikke selv have gjort."

Ude i blogmiljøet har man flere gange registreret, at Kaare R. Skou har udtalt sig politisk. Får I tit klager over ham p.g.a. det?
"Nej. Det gør vi faktisk ikke. Men det er jo det skønne ved blogs, at alle kan deltage, blande sig og ytre sig. Men de fleste blogs er jo heller ikke neutrale, de er jo båret af en eller anden holdning, som ligger til grund for, at man ser på tingene, som man gør. Min opgave er selvfølgelig at holde en eller anden form for tilstræbt objektivitet på TV2, så de brugere, vi har, ikke er i tvivl om, at vi ikke har nogen holdning til noget som helst - vi vil bare gerne servicere brugerne på en fair vis."

Hvad gør en politisk kommentator god?
"Det er et stort spørgsmål, Ole Birk."

Jeg tænker på, at jeg de to sidste gange, der blev udskrevet valg, har bidt mærke i, at Kaare R. Skou meget skråsikkert har slået fast, at der ikke ville komme noget valg.
"Hahaha ... Ja, det er rigtigt! Det har jeg også drillet ham med flere gange. Men altså, man kan godt være en god kommentator, selvom man ikke kan forudsige, hvornår valget kommer. Ellers kunne vi ikke bruge nogen i dag, for de skød alle sammen ved siden af i sommers," siger Michael Dyrby.

[email protected]

Kilde: