Syv ud af ti danskere synes, at sort arbejde er i orden

70 procent af danskerne mener, at sort arbejde kan være helt i orden

Slettet Bruger,

15/09/2009

70 procent af danskerne mener, at sort arbejde kan være helt i orden. Blandt de 18-29-årige er det sågar hele 84 procent. Det viser en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Regeringen har ellers siden 2004 ført kampagne for at ændre danskerens holdning til arbejde uden skattebetaling, men det ser ikke ud til at have hjulpet. Årsagen er ifølge skattepolitisk chef i Dansk Erhverv og folketingskandidat for Socialdemokraterne Bo Sandberg, at den høje skatteprocent i Danmark giver incitament til ikke at give skattevæsenet besked om sit arbejde. Han mener dog også, at regeringen skal gøre det mere risikabelt at efterspørge sort arbejde:

"Danmark er et af de lande, hvor det er mest risikofrit at efterspørge sort arbejde. Der er forbudt, men der er ikke ret meget kontrol med det. Regeringen skulle kigge lidt mere på det her end på burkaproblemet, som den er meget optaget af for tiden," siger Bo Sandberg til Politiken.

Ifølge skatteminister Kristian Jensen kan det dog være grundlovsstridigt og praktisk umuligt at kontrollere, om folk får lavet sort arbejde i deres private hjem i weekenderne.

[email protected]

Kilde: