Sundhedsministeriet betalte Løkkes cigaretter

Med den ene hånd lod han skatteborgerne betale for kampagner imod rygning - med den anden lod han dem betale for sine egne cigaretter

Slettet Bruger,

22/03/2008

Med den ene hånd lod han skatteborgerne betale for kampagner imod rygning - med den anden lod han dem betale for sine egne cigaretter. Sådan var virkeligheden for Lars Løkke Rasmussen, som ifølge Ekstra Bladet ved flere lejlighed har fået Sundhedsministeriet til at betale sine cigaretter, mens han var minister der. Tidligere er det kommet frem, at han i tiden som amtsborgmester lod det offentlige betale for både byture og cigaretter.

De fleste gange som sundhedsminister har Lars Løkke Rasmussen dog senere tilbagebetalt beløbet, men ikke da han var til delegertmøde hos Kommunernes Landsforening i marts 2002. Der endte en bytur med, at skatteyderne måtte betale 1.157 kroner for Løkkes festivitas, herunder for 40 cigaretter.

Cigaretterne blev købt på café Natsværmeren, hvor der også blev indkøbt otte fadøl til 320 kroner, anden servering for 131 kroner, tre styk gin-tonic og en vand for 158 kroner. Samme aften røg der yderligere drikkevarer ned for 468 kr. på to barer, Onkel Tom og Papegøjen, skriver Ekstra Bladet. Formålet med udgifterne og deltagerkredsen er ikke angivet i bilagene.

Lars Løkke Rasmussen har forsvaret sine cigaretindkøb på skatteydernes regning i tiden som amtsborgmester med, at "tiden var altså bare en anden", og han har sagt, at han i dag ikke kunne "drømme om" at købe cigaretter for skatteborgernes penge.

[email protected]

Kilde: