Socialt bedrageri på den irakiske ambassade i Danmark

Iraks ambassade i Hellerup står bag organiseret sort arbejde og socialbedrageri blandt herboende dansk-irakere

Slettet Bruger,

18/09/2009

Iraks ambassade i Hellerup står bag organiseret sort arbejde og socialbedrageri blandt herboende dansk-irakere. Det skriver Ekstra Bladet fredag på baggrund af et internt dokument fra ambassaden.

De lokalt ansatte chauffører, tolke, kontordamer, vagter og gartnere modtager fast månedsløn på mellem 6.700 og 12.300 kroner fra ambassaden, mens de fleste også modtager førtidspension, kontanthjælp eller dagpenge uden at opgive lønnen til myndighederne.

Ekstra Bladet har de seneste tre uger overvåget den irakiske ambassade. Overvågningen bekræfter avisens oplysninger fra velorienterede kilder, der fortæller at 10-12 dansk-irakere fra hovedstadsområdet dagligt arbejder cirka seks timer på ambassaden.

Ekstra Bladet kender identiteten på de pågældende medarbejdere - og kan med sikkerhed fastslå, at mindst otte af dem ikke betaler skat af indtægterne fra ambassaden. Samtidig undlader ambassaden at indbetale ATP, hvilket er i strid med reglerne fra Udenrigsministeriet.

Chargé d'affaires Faris Shakir Fatouhi, der er chef for Iraks ambassade i Hellerup, afviser at ambassaden bryder danske regler. Han betegner over for Ekstra Bladet det interne dokument som et falsum.

"Vi gør alt 100 procent efter reglerne. Jeg kender ikke til, at vores lokalt ansatte medarbejdere undlader at betale skat eller modtager sociale ydelser i strid med reglerne," siger han.

Ambassadechefen erkender dog, at ambassaden ikke indbetaler ATP til de pågældende lokale medarbejdere. Det er i strid med Udenrigsministeriets regler for udenlandske diplomatiske missioner.

Ifølge skatteminister Kristian Jensen modtog Skat sidste fredag en anmeldelse om forholdene på ambassaden - og har nu bedt Udenrigsministeriet om at tage kontakt til ambassaden og det irakiske Udenrigsministerium for at få opklaret sagen.

[email protected]

Kilde: