Slut med Tintin på arabisk

Det egyptiske forlag Dar al-Maaref, der i tre årtier har haft rettighederne til at udgive Tintin på arabisk, har pludseligt opsagt sin aftale med d...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Det egyptiske forlag Dar al-Maaref, der i tre årtier har haft rettighederne til at udgive Tintin på arabisk, har pludseligt opsagt sin aftale med det belgiske forlag Casterman. Forlagets modvilje mod at kommentere beslutningen ses som et bevis på, at det er statslig censur, der ligger bag. Det skriver AFP.

"At være fraværende i den arabiske verden er meget beklageligt, når man tænker på, at Tintin er oversat til 80 sprog over hele verden," siger Willy Fadeur, der er Castermans internationale udgivelseschef til AFP.

Tintin har ellers ofte besøgt den Mellemøsten. Hele fire albums fører tegneseriehelten til den arabisk talende verden. Han er ofte blevet beskyldt for at give udtryk for hvide, kolonialistiske synspunkter, ikke desto mindre har Tintin-hæfterne haft mange læsere, blandt andet den tunesiske intellektuelle Issam Marzouki.

"Hæfterne har klicheer og stereotyper, javist, men intet skadeligt, og Hergé nuancerede sit syn på arabere gennem serien," siger Marzouki til AFP.

[email protected]

Kilde: