Skønhedsoperationer på det offentliges regning

Slettet Bruger,

25/09/2007

Der er ikke nogen grund til at gå rundt og være grim, og da slet ikke når der er en stor velfærdsstat, der kan betale for at lade én komme under kniven. Hvis ens udseende er til fysisk eller psykisk gene, betaler den offentlige sundhedsforsikring for en operation. Og det har flere og flere danskere fået øjnene op for. Fra 2003 til 2006 steg antallet af operationer mod slappe øjenlåg med 22 pct., og i samme periode fik 10 pct. flere fjernet knopper og gevækster hos deres læge, skriver 24timer.

Flere kilder har over for avisen indrømmet, at de har fået deres slappe øjenlåg opereret på skatteydernes regning, selvom deres syn ikke var generet. Andre har overbevist deres læge om, at en lille blodsprængning på kinden var et så stort psykisk problem, at en gratis operation var eneste udvej.

"Når behandlingerne bygger på et skøn, vil der være variationer, og nogle læger kan have svært ved at sige nej til en patient. Det kan for eksempel være svært at vurdere, hvornår der er tale om et psykisk problem, og det er måske i overkanten at sende patienten til en psykolog for at finde ud af det. Så alternativet er at tilbyde alle disse behandlinger eller ingen af dem," siger formanden for Foreningen af Praktiserende Speciallæger, Peter Haahr.

"Systemet kan misbruges"
Danske Regioner skal kontrollere, at reglerne bliver overholdt, og at speciallægerne ikke får betaling for operationer, som de ikke burde udføre. Her ved man ikke, hvordan man kan komme problemet med skatteyderbetalte skønhedsoperationer til livs.

"Jeg erkender, at systemet kan misbruges, hvis grænserne ikke er knivskarpe, og derfor er det ikke overraskende, at nogle få kan finde på at bryde reglerne. Men jeg ved ikke, hvordan vi skulle forhindre det. Alternativet er mere bureaukrati eller slet ikke at støtte behandlinger, som kan udnyttes til noget kosmetisk," siger Thorkild Rotenberg, kontorchef i Danske Regioner.

[email protected]

Kilde: