Seidenfaden: Politikerne kan ikke længere forklare, hvorfor vi er i Afghanistan

Efter at formanden for de danske officerer, kommandør Bent Fabricius, onsdag gav udtryk for, at han får sværere og sværere ved at forklare de pårør...

Slettet Bruger,

05/11/2009

Efter at formanden for de danske officerer, kommandør Bent Fabricius, onsdag gav udtryk for, at han får sværere og sværere ved at forklare de pårørende, hvorfor deres sønner skal ofre deres liv i Afghanistan, har nu også Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, svært ved at se formålet med den danske tilstedeværelse i Afghanistan.

Han køber ikke argumentet om, at soldaterne er der for at bekæmpe terror, skriver Tøger Seidenfaden i en leder i Politiken i dag.

"Den seneste terrortrussel kom fra Chicago, med bagmænd i Pakistan, ikke Afghanistan. Tesen om, at dansk terrorbekæmpelse bedst foregår i Centralasien, er tvivlsom, ikke bare fordi terroren er global, men fordi krigen helt åbenlyst har skabt flere talibanere i Afghanistan og flere terrorister i Pakistan," skriver Tøger Seidenfaden og tilføjer, at Politiken ikke længere kan støtte en krig, der ikke har udsigt til succes, og som skaber langt større problemer, end den løser:

"Vores politikere må ud af busken og erkende, at de ikke længere er i stand til at forklare, hvad vi kæmper for, og hvornår det skal give resultater," fortsætter han.

Klik her for at læse hele Tøger Seidenfadens leder på politiken.dk

[email protected]

Kilde: