Samuelsen kritiserer Venstre: Partiet har svigtet liberale idéer

Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, går nu direkte i kødet på Venstre, der stadig på stemmesedlen kalder sig "Danmarks liberale part...

Slettet Bruger,

15/04/2008

Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, går nu direkte i kødet på Venstre, der stadig på stemmesedlen kalder sig "Danmarks liberale parti". Han kritiserer statsminister Anders Fogh Rasmussens parti for at have svigtet grundlæggende liberale idéer siden regeringsdannelsen i 2001.

"Hvor blev visionen om at give borgerne mere frihed af? Hvor blev modet til at gennemføre reformer, der kan sikre Danmarks fremtid i et internationalt samfund af? Og hvorfor er man endt med at stille sig tilfreds med, at man er bedre til at administrere end socialdemokraterne?" spørger Anders Samuelsen i dagens kronik i Jyllands-Posten.

Han fremhæver Venstres brud med princippet om, at det offentlige forbrug skal vokse mindre end den samlede økonomi, så der bliver penge til overs til skattelettelser, som et af de væsentligste svigt:

"Sagt lige ud er Venstres ledelse præget af et enormt hykleri. Ved Venstres landsmøde i 2005 sagde Anders Fogh, at den offentlige sektor skal vokse langsommere end den private. Det samme sagde Lars Løkke Rasmussen i bogen 'Løkkeland' i 2006. Men forud for Venstres landsmøde i november 2006 - da man skulle drøfte et nyt principprogram - kaldte Anders Fogh pludselig synspunktet for 'planøkonomi'. Det var endnu en hån mod reformvenlige vælgere og et udsalg af borgerlige principper. Læg hertil at en lang række af de borgerlig-liberale mærkesager er blevet lusket ned i glemmebogen: Ingen ønsker længere at tale for afskaffelsen af lukkeloven, ferieloven eller apotekermonopolet, reelt frit valg mellem offentlige og private institutioner eller demokratisering af tvangsopsparing i pensionskasser."

Anders Samuelsen forudser, at det vil gå med Venstre, som det gik med de Konservative under Schlüter.

"Undervejs i processen med at administrere samfundet, tabte de (de Konservative, red.) deres sjæl. Da de ikke længere havde magten, havde de ingenting. De var en tom skal, der faldt sammen," skriver han i Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: