Søvndal kan kapre DF-stemmer

Dansk Folkeparti skylder frafaldne socialdemokratiske vælgere tak for en stor del af sine mandater

Slettet Bruger,

20/02/2008

Dansk Folkeparti skylder frafaldne socialdemokratiske vælgere tak for en stor del af sine mandater. Men nu kan DF-vælgerne vandre tilbage over midten, hvor SF's Villy Søvndal står klar med åbne arme. Det vurderer ekstern lektor i strategisk og politisk kommunikation ved Københavns Universitet, Mads Christian Esbensen, over for Avisen.dk.

Den ellers så gemytlige folkesocialist retter i dag i Jyllands-Posten et yderst skarp angreb mod tilhængere af den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir, som han opfordrer til at "gå ad helvede til". Og den tone er der mange af Pia Kjærsgaards vælgere, der sætter pris på.

"Allerede ved valget fik han jo mange stemmer fra tidligere S-vælgere, som uden tvivl vil sympatisere med hans afstandstagen. Men han kan også tage stemmer fra Dansk Folkeparti - fra folk som ikke er borgerlige, men som ønsker at lægge afstand til muslimer," siger Mads Christian Esbensen til Avisen.dk.

Minder om Kjærsgaard
Villy Søvndals skrappe udfald er overraskende, og minder om, hvad man ellers plejer at høre fra Pia Kjærsgaard.

"Det er et meget personligt og emotionelt angreb. Det er klassisk DF-retorik, ja nærmest en 'Pia Kjærsgaard'. Den her meget personlige stillingtagen ville ikke engang Fogh benytte sig af," siger Mads Christian Esbensen til Avisen.dk, men mener dog også, at Søvndals tone kan skubbe SF-kernevælgere væk fra partiet.

[email protected]

Kilde: