Søvndal indkalder til massedemonstration mod "religiøse mørkemænd"

En kæmpe demonstration med deltagelse af 100

Slettet Bruger,

08/03/2008

En kæmpe demonstration med deltagelse af 100.000 danskere skal til sommer gå på gaden i København vendt mod "religiøse mørkemænd" fra det muslimske miljø i Danmark. Det mener SF-formand Villy Søvndal, som nu ifølge Berlingske Tidende vil gå i gang med at arbejde på projektet.

"Det skal være en meget stor folkelig manifestation om, at nu er det nok. Vendt mod enhver type af fanatisme, først og fremmest religiøs fanatisme, men også politisk fanatisme," siger Villy Søvndal til Berlingske Tidende.

Han begrunder bl.a. arrangementet med mordtruslerne mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard samt den seneste tids uro og brand i gaderne.

Problemet i indvandrerdebatten er dog ikke kun forårsaget af radikale muslimer, mener han:

"De sidste 10 år har ekstreme holdninger i den grad fået lov til at sætte debatten. På den ene side står Hizb ut-Tahrir og dele af Islamisk Trossamfund, som har talt imod demokrati og kvinders ligestilling. Og på den anden side står Dansk Folkeparti, som hver dag har serveret en ny måde at udgrænse mennesker af anden etnisk herkomst på."

DF-formand Pia Kjærsgaard føler sig dog ikke ramt.

"Søvndal bevæger sig ud i nøjagtig det samme, som Nyrup gjorde, da han sagde, at DF aldrig bliver stuerene. Det er direkte dumt af Søvndal, for vi har små 500.000 vælgere bag os. Jeg glæder mig til Folketinget begynder, for så vil vi med forslag og forespørgsler teste, hvad SF egentlig vil, når det kommer til handling," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: