Søren Pind: Røvere skal finde sig i videooffentliggørelse

Af Ole Birk OlesenDer er noget helt galt, hvis røvere har krav på ikke at få offentliggjort overvågningsvideoer, som viser deres kriminalle handlin...

Slettet Bruger,

14/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Der er noget helt galt, hvis røvere har krav på ikke at få offentliggjort overvågningsvideoer, som viser deres kriminalle handlinger. Det mener medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre Søren Pind, som nu beder justitsminister Lene Espersen om at tage stilling til sagen, efter at syv butikker er blevet meldt til politiet for netop det: At offentliggøre videoer af røvere i færd med at røve butikkerne.

"Det spørgsmål, der her automatisk melder sig er, om hensynet til tyven - der har slået guldsmedens kone og ansatte, og har frarøvet ham smykker for flere hundrede tusinde - skal vægtes højere end hensynet til guldsmeden, hans private ejendom og hans ret til at gøre med sin private ejendom, hvad han vil," siger Søren Pind med henvisning til den ene af de syv sager til 180Grader.dk.

Det mener Søren Pind ikke. Han henviser til den europæiske menneskeretskonvention, som beskytter både den private ejendomsret og ytringsfriheden.

"Der er ingen tvivl om, at disse artikler beskytter handlinger som at overvåge sit private hjem, offentliggøre billeder fra og af sit hjem m.v. Forhindrer og straffer staten sådanne forhold, er der tale om et indgreb i den enkeltes personlige frihed relateret til ejendomsret, ytringsfrihed m.m.," siger Søren Pind og tilføjer: "Beskyttelsen er dog ikke absolut. Men der skal være tungtvejende hensyn for at tilsidesætte beskyttelsen."

Hans spørgsmål til justitsministeren lyder:

"Hvilke konkrete og generelle (mod)hensyn gør, at en videooptagelse foretaget på privat ejendom kan forbydes offentliggjort og i tilfælde af offentligegørelse medføre straf cfr. EMRKs regler om ejendomsret, ytringsfrihed m.m., jf. angiveligt den i offentligheden omtalte sag om en guldsmed fra Århus ."

[email protected]

Kilde: