Søren Pind: Lukning af tv-station kan ikke retfærdiggøres

Slettet Bruger,

28/05/2007

Af Morten Løfberg

Orientering-journalisten Niels Lindvigs holdning til lukningen af den regeringskritiske tv-station RCTV i Venezuela vækker stærk undren hos Venstre-politikeren Søren Pind, der er medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

"Jeg synes, det er meget mærkeligt, at en journalist ønsker et medie lukket i et land, hvis leder har et så forkvaklet forhold til demokrati," siger Pind til 180Grader.dk.

Heller ikke Lindvigs synspunkt om, at Venezuela under Hugo Chavez' ledelse skulle have en "udstrakt ytringsfrihed" bider på Venstre-manden.

"Chavez har aldrig lagt skjul på, at han ønsker et styre som Castros. Han er jo allerede godt igang med at omdanne Venezuela til et centralistisk, socialistisk regime. De øvrige tv-stationer er Chavez-styrede, og det er ikke rigtigt at lukke oppositionens eneste tv-station. Uanset hvad Hugo Chavez eller Niels Lindvig mener," fastslår Søren Pind.

Han deler dermed kritikken, som Europa-Parlamentet, Reportere uden grænser og Human Rights Watch har fremført af Hugo Chavez for ikke at respektere nødvendig mediepluralisme og ytringsfrihed.

Kilde: