S klar med købesex-forbud

Socialdemokraternes partiledelse gør i et nyt såkaldt temapolitisk program endelig partiets holdning til købesex klar: Det skal være være ulovligt ...

Slettet Bruger,

19/09/2009

Socialdemokraternes partiledelse gør i et nyt såkaldt temapolitisk program endelig partiets holdning til købesex klar: Det skal være være ulovligt at købe sex af prostituerede. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

"Sverige og Norge har forbudt det, og mange er nervøse for, om Danmark bliver et fristed for den slags køb. Udover det er der mange beretninger om, at handlede kvinder lever under slavelignende forhold, mens bagmændene tjener styrtende på det. Og så er der endelig også mange danske kvinder, som ikke vælger prostitution så frivilligt, som nogen påstår, men er tvunget til det, fordi de har gæld eller er misbrugere, og det er en gammel historie," siger Helle Thorning-Schmidt til kristeligt-dagblad.dk.

Partiet har i årevis været delt i spørgsmålet om et købesex-forbud, blandt andet har den tidligere retsordfører Morten Bødskov talt imod det. Men når græsrødderne i næste uge mødes til kongres, får de altså mulighed for at tage endeligt stilling til forbuddet, omend udformningen af forslaget ikke er endelig.

"Vi har ikke diskuteret til bunds, hvad straffen for at købe sexydelser skal være, eller hvordan det skal efterforskes. Hvor mange ressourcer skal vi tilføre til politi og anklagemyndighed? Hvad skal vi gøre for de kvinder, der gerne vil ud af prostitution? Hvilke frit lejde-ordninger skal vi have? Mange ting skal løses, før vi skrider til den endelige lovgivning," siger Helle Thorning-Schmidt.

Forslaget kaldes "et skridt i den rigtige retning" af Socialdemokraternes oppositionspartnere i R og SF, mens ordførere fra regeringspartierne endnu en gang afviser.

"Som kvinde synes jeg, at det er utroligt nedværdigende, at kvinder sælger deres kroppe. Men derfor skal jeg ikke være med til at indføre et forbud, som gør prostitution endnu mere lyssky," siger den konservative socialordfører Vivi Kier til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: