Så fik de autonome et hus

Slettet Bruger,

27/11/2007

De autonome kræfter kan se frem til at blive belønnet med et hus i København. Overborgmester Ritt Bjerregaard har i dag indgået en aftale med SF, de Radikale og Enhedslisten om at give de autonome, der for snart et år siden satte cykler og containere i brand på Nørrebro, et hus betalt af kommunen. Det skriver politiken.dk.

Fonden Jagtvej 69 skal føre tilsyn med det nye ungdomshus og kommer til at fungere som bindeled mellem de unge og kommunen. Både husleje og ejendomsskatter skal betales af de københavnske skatteydere gennem kommunen, mens de autonome betaler for forbrugsudgifter som el, vand og varme. Fonden Jagtvej 69 skal stå for tilsynsudgifterne og udgifter til forbedringer, indvendig istandsættelse og vedligeholdelse.

Ifølge Ritt Bjerregaard er der endnu ikke nogle konkrete adresser i spil, men hun garanterer, at kommunen selvfølgelig vil gennemføre de nødvendige nabohøringer, når man har fundet de heldige naboer.

"Nu handler det om at finde den rigtige adresse til det nye ungdomshus. Enhedslisten ser frem til at indgå i arbejdet," skriver Enhedslistens Morten Kabell i en pressemeddelse.

[email protected]

Kilde: